Hva er NoPSA

NoPSA

NoPSA, eller Norwegian Pharmaceutical Students’ Association, er den nasjonale organisasjonen for alle farmasistudenter i Norge. Alle de lokale studentforeningene, Generica i Bergen, Veneficus ved Universitetet i Oslo, Elixir ved HiOA og Placebo i Tromsø er alle medlem i NoPSA. Dermed er man automatisk et medlem i NoPSA hvis man er medlem i sine lokale studentforening.

Fra NoPSA sin facebook-side:

«NoPSA skal jobbe for å få fram de gjeldende meninger hos norske

farmasistudenter i europeiske og nasjonale forum. NoPSA skal øke studentenes

bevissthet og kunnskap om farmasistudenters situasjon i Europa, og legge til rette

for samarbeid i Norge og andre land i Europa.»

EPSA, European Pharmaceutical Students’ Association, er den europeiske varianten av NoPSA. Her er alle nasjonale studentorganisasjoner medlem, som NoPSA. Dermed er en medlem i EPSA, hvis en er medlem i NoPSA, hvis en er medlem i den lokale studentforeningen.

NoPSA arrangerer årlig en nasjonal kongress hvor alle farmasistudenter er invitert til å delta. Programmet består hovedsakelig av faglige foredrag, workshops og sosiale begivenheter. Kongressen arrangeres av de tre ulike universitetene, altså i Bergen, Oslo eller Tromsø. I 2016 var kongressen i Bergen og i 2017 vil den være i Oslo, og følgende år i Tromsø. Dette er den eneste nasjonale begivenheten for farmasistudenter, av farmasistudenter. På nasjonal kongress velges hvert år nytt styre, så her er det mulighet for å delta aktiv i studenthverdagen nasjonalt ved å stille som kandidat til en av stillingene. NoPSA-styret er bygget opp av følgende stillinger:

 

President: Leder og har det overordnete ansvaret.

 

Vice President/LS: NoPSAs representant mot EPSA.

 

Secretary: Ansvarlig for møtereferat o.l.

 

Treasurer: Økonomiansvarlig.

 

National Officer: Ansvarlig for NoPSAs deltakelse og engasjement på Farmasidagene arrangert av NFS.

 

National IMP-Coordinator: En stilling som går ut på å promotere og prøve å arrangere trainee-stillinger for farmasøyer i Norge og utland.

 

Local Officer Generica: NoPSAs representant i Bergen

 

Local Officer Placebo: NoPSAs representant i Tromsø

 

Local Officer Veneficus: NoPSAs representant ved UiO

 

Local Officer Elixir: NoPSAs representant ved HiOA

 

Local Officer Prodrug: NoPSAs representant ved HiNT

 

EPSA arrangerer flere arrangementer i løpet av året, og man kan oppdatere seg på hjemmesiden www.epsa-online.org på kommende arrangementer. I tillegg vil den lokale offiseren hos NoPSA være oppdatert på hva som skjer i Norge og Europa.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *